طريقة عمل الستيك زي المطاعم |
كلنا بنتمني نعمل الستيك في المنزل زي المطاعم انهاردة جايبالكم احلي طريقة عمل الستيك في المنزل وبكل سهولة وكمان في نصف ساعة بس يعني مش وقت كمان.
مقادير طريقة عمل الستيك:
- كيلوجرام من لحم ستيك
- نصف كوب من زيت زيتون
- نصف كوب من خلّ أبيض
- 5 فصوص ثوم مفروم
- ملعقة صغيرة من الملح
- ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود
- ملعقة صغيرة من الأوريغانو
طريقة تحضير الستيك زي المطاعم:
- في اناء قومي بمزج الخلّ، وفوقة الثوم المفروم وزيت الزيتون ثم اضيفي الملح، الفلفل الأسود والأوريغانو.
- قومي الان بأضافة قطع الستيك على الخليط وقومي بالتقليب لكل المكونات معا في الاناء.
- قومي بتغطية الوعاء بواسطة ورق نيلون وأدخليه إلى الثلاجة لحوالى 3 ساعات.
- احضري طاسة علي النار وقومي بتسخينها جيدا على نار متوسطة ثم ضعي فيها قطع الستيك.
- قومي بترك قطع الستيك على النار مع التقليب من حين لآخر حتى تنضج وتتحمر من الجهتين.
- قومي بتقديم قطع الستيك مباشرةً على سفرتك.
بروتوكول نشر التعليقات من الحدث السابع